dilluns, de setembre 11, 2006

Quina por...

En el hospital on treballo, et pots estar fent suplències una mitja de 10 a 15 anys fins que et facin un contracte fixe, no cal dir que jo aixó ho veig molt pero que molt llunyà en el temps.
En el futur potser ni en 20 anys et faràn fixe, gràcies a aparells com aquest:

El RIVA


Aquest aparell es un sistema robotitzat que prepara automaticament les xeringues i les solucions salines prescrites pel metge. Una de les moltes feines en el hospital que fem els infermers/infermeres pot ser substituida per una màquina.
Té una sèrie de ventatges, redueix considerablement el risc de contaminació durant la preparació de les prescripcions, especialment quan es preparen els vials de medicació i es reconstitueixen en sèrum. Automatitza i redueix considerablement el risc de prescripcions erronees o les males dilucions.
Es de justicia dir que un aparell així potser ens faria una mica més fàcil la vida al col·lectiu de infermers/infermeres, pero jo personalment hi desconfio... el factor humà a vegades es decisiu, com moltes vegades et trobes que el metge que porta 24 hores de guardia prescriu la medicació X al pacient i tu t'en adones mentre ho estas preparant que al historal del pacient consta que es al·lergic a la mediacaió X o a totes les mediacions del tipus X...

mes informació (en anglés):
http://www.rivasystem.com/

Etiquetes de comentaris: