dimecres, de desembre 26, 2007

3.9

foto : agencia EFE
Avui hi ha hagut un accident amb una ambulància implicada. He sentit per la radio l'avis mentres treballaba. Quan he arribat a casa he vist les imatges a la inmensa majoria de publicacions digitals.
El fet es que he al·lucinat força amb les coses que la gent arriba a escriure als comentaris, no se si per aborriment, per desconeixement, per ràbia en vers al servei d'ambulàncies o per tot plegat en general (per les nits hi ha massa gent que no dorm per culpa nostra).
Potser tots ens hauriem de parar a reflexionar per qué necessitem que tantes ambulàncies vagin amunt i avall enviant tones de CO2 a l'atmósfera i contaminant acúsctica i lumínicament...
La gent ens truca i nosaltres anem, la nostra feina es així de fàcil un cop allà et pots complicar el servei tot lo que vulguis. Agafem, traslladem i mantenim els problemes de la gent, i si pots millorar una miqueta l'estat del pacient abans d'arribar a l'hospi doncs ets un "pata negra".
Potser si que aquesta ambulància anaba a un avis en el que el pacient podría haber anat a l'hospital amb taxi, o potser no, aixó no ho sé. El que sí que sé es que la gent ens truca per a tot tipus de questions algunes poques de molt urgents, altres de no tant i els usuaris si no se'ls envia el recurs ràpidament doncs, reclamen. Per aixó necesstem totes les ambulàncies de barcelona i tot i així hi ha moments que no es dona l'abast.
El que també sé es el que visc día a día jugant-me el físic dins una d'aquestes furgonetes de colors estridents. Mai he vist a ningú posar la sirena per que sí o per plegar aviat ( i mira que he treballat a empreses d'ambulàncies molt i molt cutres). Els companys tècnics-conductors fan malabarismes entre els cotxes i a demés s'exposen a sancions ridícules com la que va patir un condutor que anaba a buscar sang desesperada desde ca'n ruti a vall d'hebron. Els conductors de barcelona ciutat pateixen de sordera crónica i ceguera selectiva ja que ni senten les sirenes ni veuen els nostres aparells destellants de color taronja (curiosament, els blaus els veuen mes ).
Tenim una noramtiva especial a Barcelona ciutat que regula la potència dels aparells de senyals acústiques i per aixó estan limitats. A Barcelona es senten les sirenes mes fluixes que a madrid per exemple a on el todopoderoso y mediático SAMUR monta a les seves UCI's móbils i vehicles de comandament sirenes de trompeta de dos tons com les que porten els bombers que es senten a mes de 3 carrers de distància cosa que aqui no passa (encara que curiosament aqui la gent es queixa i fa cartes als diaris el doble que a madrid).
En fin tot i que ha estat aparatós sortosament no ha passat res greu del tot.

Etiquetes de comentaris: