diumenge, de desembre 16, 2007

Marató

La pitjor complicació de la malaltia cardiovascular es l'aturada cardiaca. En una aturada cardíaca, depén molt de les maniobres que es facin inicialment, fer un suport vital bàsic i aplicar desfibrilació externa automàtica durant els primers 3 a 5 minuts fa que la supervivència es trobi entre un 49 i un 75%. Per cada minut que es retrassi la desfibril·lació fa que la probabilitat de supervivència disminueixi entre un 10 i un 15% mes.
Fa pocs dies, a la feina, ens va passar quelcom que potser es excepcinal. Ens vam presentar en una aturada al poc temps del col·lapse, la gent present allà estaba fent massatger cardíac i boca a boca. Vam iniciar maniobres de suport vital avançati van tenir èxit, aixó hauria de ser aixi, pero a la realitat, no ho es.. el fet es que pocs testimonis dels que avisen de la emergència inicien maniobres de suport vital bàsic. A sobre, el pacient no ha tingut seqüeles. Tot va sortir bé.
Pero aquest cas no sortirá a la tele, ni ens donarán una medalla, ni sortirem al diari. Ara bé, la sensació de haber fet bé la teva feina i la emoció que vaig sentir al dia següent quan desde el llit de la UCI ens ho va agraïr a l'equip que el vam atendre, aixó no te preu.
Suposo que el meu avi estarà orgullós de mí.

Etiquetes de comentaris: